União Futebol Clube (São Paulo)

From Wikipedia

União Futebol Clube, sili atu ona lauiloa o União Mogi, o se kalapu a Pasila e faavae i Mogi das Cruzes, i le setete o São Paulo. Na faavaeina i le aso 7 o Setema, 1913. O le taimi nei o loʻo tauva ai le Paulista Football Championship - Lua Vaega.

Talafaasolopito[Teuteu | edit source]

O se tasi o augatupulaga matua i le setete, ma o le au matutua e tauva i le Vaega Lona Fa o le Paulista Championship, i fafo atu o le laumua o São Paulo, o le Union o le au muamua lea i le aai. Ina ua uma ona auai i nisi o tauvaga i le vaitaimi o le au amateur, "Brasinha", e pei ona lauiloa, na avea ma polofesa i le 1951.

I le 1955, na toe foi mai ai le kalapu e taalo i le Paulista Championship o le Paulista Football Federation i le vaega lava e tasi, ma tumau pea i totonu seia oo i le 1959, pe a maeʻa. I le 1979, o le "Devil", o le isi igoa tauvalaau "alofa" o le au, o le a toe maua i le vaaiga soka a le São Paulo, i le Vaega Lima o le vaitau (ua muta nei).

I le 1980, ina ua mavae se toe faatulagaina i feeseeseaiga o faiga o le suega siamupini tulaga, o totonu o le Vaega Lona Tolu (i le taimi nei A3), ma i le 1982 toe foi atu i le Vaega Lua, ma e tumau ai seia oo i le 1993, o lana malaga umi i le vaega avanoa talu mai le amataga o lona auai.

Ae ui i lea, o le FPF toe faʻaputuina ona faʻavae o vaevaega ma o le Union ua pau i le Vaega Tolu. I le 1998, suiga o le igoa, mo le Union Mogi o le Crosses Soccer Club, o loʻo faia nisi suiga i lona talipupuni. I le taimi nei, ua toe foi mai le Iuni i ona tupuaga ma ua ia faaaogaina le igoa tuai o lona faavae.

sa FC Union o Mogi Das Cruzes se tasi o ona tagata autu lou Eso-Peresitene José Guerra, ua fanau mai i le aso 20 Mati 1939 ma le maliu i luga o 5 Aperila 2000 manatu e pei o le unionist aupito tele i taimi uma, le atalii Sepania ma fanau i Mogi Das Cruzes, José Guerra o se faioloa faaaloalogia le aai ma alternating o le Taitaifono ma le Faatonu sili o le Soka i le 80s ma vaitausaga o le 90 lava natia ona lagona mo le aai ma aemaise lava i le Futebol Union Clube ma le taumafai malosi ma le tuuto tausia le au i le feeseeseaiga o le vaega lona lua a le Paulista Championship ma mulimuli ane i le Siata A3 o le Paulista Football Federation.

Mascot[Teuteu | edit source]

Ina ua sopoia muamua e le au muamua Mogi ma Cruzes tuaoi o le nuu laitiiti i le seneturi sefuluiva, latou te lei manatu o le uiga faatauvaa o le a mautinoa ai le igoa o le aai i le lumanai. Mogi, o lona uiga i le gagana tagatanuu o lona uiga "Rio das Cobras", na musuia ai foi le faavaeina o lana kalapu lakapi tuai. Le mascot o le Union, e le mafai ona ese mai ai: o le "Serpente do Tiete" (Snake o le Tieti).

Viiga[1][Teuteu | edit source]

Faʻasalaga i luma
Faamaualuga o Mogi das Cruzes
O oe o le talafaasolopito ma aga masani.
Fasia le motu o lagona

Snake o le Tieti
Lototele faʻamaoni
E te faʻatoʻilaloina mamalu mamalu
O le a teuina i le mafaufau

Alatele Casarejos pepe moni
Lou loto
Manumalo! Manumalo! Manumalo!

O lana mautauave o Hei o le manumalo
O le Union o se tagi o le naunau
Faʻasoa le upega
Laʻau mumu ma papaʻe

O le Union o se tagi o le naunau
Faʻasoa le upega
Laʻau mumu ma papaʻe

Tauvaga[Teuteu | edit source]

O le taua tele o le Iuni o Atlético Mogi.

USAC ma ECUS o ni faʻauluuluga foi ia o le Sini Tietha.

Faʻafetai[1][Teuteu | edit source]

O le kalapu e toatolu ni tagata faʻapitoa:

  • Twisted Red Explosion
  • Red Falange le tagata fiafia
  • Twisted Union Chopp

Faʻamatalaga[Teuteu | edit source]

  1. 1.0 1.1 O le viiga i le gagana Paseka Pasila; o le naʻo le faaliliuga lenei.