Siva

From Wikipedia
A man and woman, mid-leap
Lua tagata taʻalo sivafou.
Sui o se siva masani.

Siva o se faʻatino galuega fomu aofia ai le filifilia ma le loto i ai o fuataga o le gaioiga o tagata. O lenei gaioiga e matagofie ma taua lona taua, ma ua lauiloa o se siva e le au fai taga ma tagata matamata i totonu o se aganuu faapitoa. O le siva e mafai ona faʻavasegaina ma faʻamatalaina e lana talanuʻu, e ala i lona lisi o gaioiga, poʻo lona taimi faʻasolopito poo le nofoaga na afua mai ai.

O se eseesega tāua o le vaʻaia i le va o taʻaloga o taʻaloga faʻasalalau ma auai, e ui o nei vaega e lua e le o taimi uma e vavae ese ai; e mafai uma ei latou ona i ai ni galuega faʻapitoa, pe faʻapisinisi, faʻasalalau, faʻatauvaʻa, faʻamalo, martial, pe paia/liturgical . O nisi ituaiga o gaioiga a tagata e i ai taimi e fai mai ai le lelei o le siva, e aofia ai le martial galuega, faiaoga, faʻafiafiaga, taʻavale ata, sosoʻo faʻafeiloaʻi, taʻavale savavali, ma le tele o isi ituaiga afeleti.

Faatinoga ma le auai[Teuteu | edit source]

O sui auai o se 'au Amerika jazz siva kaumpani faʻatautaia se faiga faʻavae aloaia i se siva faatulagaga.

O le siva taʻaloga, faʻapitoa foi o le taʻaloga poʻo le siva faʻasalalau, o le faamoemoe autu o se faaaliga, e masani lava o se faʻataʻitaʻiga i luga o se laasaga e tagata amio mama. E masani ona faamatalaina se tala, atonu e faʻaaogaina le mime, teuga ma vaaiga, a leai o lona uiga o le taina o musika, lea e masani ona fatuina. O faʻataʻitaʻiga o paleni sisifo ma siva faʻaonaponei, siva Initia masani ma pese Saina ma Iapani ma talavaʻa siva. O le tele o fomu masani e faʻapitoa i le siva, ae o le siva taʻaloga e mafai foi ona i ai i le opera ma isi ituaiga musika.

Le siva auai, i le isi itu, pe o se siva faa-tagata, se siva faaagafesootai, se siva vaega e pei o se laina, liʻo, filifili po o se siva sikuea, po o se siva a le paaga e pei ona taatele sisifo Sisifo polosolo siva, ua faia muamua mo se faʻamoemoe masani, e pei o fegalegaleaiga faʻaagafesootai poʻo faamalositino, o tagata auai nai lo tagata matamata. O lea siva e seasea ona i ai se tala. O se siva kulupu ma se paʻaleti, se siva a le paaga faʻapisinisi ma se pas de lua, e ese le loloto. E oo lava i se siva siva e mafai ona faia na o le faamalieina o le siva. O tagata taaalo auai e masani ona latou faʻaaogaina ia lava gaioiga ma laasaga ae, mo se faʻataʻitaʻiga, i le aganuʻu agavaʻa o siva musika faaeletonika, e mafai e le toʻatele o tagata ona auai i siva siva, e le faʻatasi ma i latou o siomia i latou. I le isi itu, o nisi aganuu latou te faataatia tulafono laiti e faatatau i siva faapitoa, lea, mo se faataitaiga, o alii, tamaitai ma tamaiti e mafai pe tatau foi ona auai.