Shalva Natelashvili

From Wikipedia

Shalva Natelashvili (fanau 17 Fepuari 1958) o se Siaosia n faaupufai, o le na faavaeina le Siaosia Galue Pati ma lona nofoa talu mai 1995. O ia o se peresitene o le International Geopolitical Center. [1]

Uluai olaga ma galuega[Teuteu | edit source]

Natelashvili na fanau i le taulaga o Pasanauri, i le itu i matu o le itu mauga o Siaosia. Na faauu mai le Tbilisi Setete Iunivesite faiaoga o tulafono, i le 1981 ma tuliloa lona tikeri faʻauʻu i le Diplomatik Academy o le Matagaluega o le Va i Fafo o le Rusia Feterale, matataʻu i tulafono faʻavaomalo. I le 1981, na amata ai lana galuega i le Ofisa o Moliaga Lautele o Siaosia o se tagata suʻesuʻe ma na siitia i le tulaga o le Faafoe Moliaga ma mulimuli ane avea ma Ulu o le Matagaluega mo Faava o Malo Fegalegaleaiga. I le 2004, sa ia aʻoaʻoina i le Leadership Program e le US State Department. [2] Natelashvili o se sui mamalu o le setete o Louisiana, o se sui o le International Association o Loia, o se sui o le Academy of National and Social Science, o le sui o le Asosi o Tulafono Faʻavaomalo ma ua mauaina le faʻailoga o le filemu amepasa. Template:Upusii manaʻomia

Amata galuega faapolokiki[Teuteu | edit source]

Natelashvili na amataina lana galuega faapolokiki i le 1992 ina ua manumalo manumalo i le palota a le Palemene ma avea ai ma majoritary MP mo le itulagi Dusheti. Ona filifilia ai lea o ia ma Ao o le Komiti mo Mataupu tau Tulafono ma taitaifono i le Palemene Komiti mo le Faavae muamua o Siaosia. O ia o se tusitala o tulafono e uiga i sitiseni, tulafono o fana, tulaga faʻatulafono o tagata e leai ni sitiseni, komiti ma komiti a le palemene, vaega faaupufai ma vaega faaupufai, le tulaga faʻatulafonoina o tagatanuu mai fafo, ma femalagaiga ma femalagaaʻi. Na taʻitaʻia foʻi e Natelashvili ia faʻatonuga ina ia mautinoa ua tuʻufaʻatasia Siaosia ma feagaiga faʻavaomalo o aia tatau a tagata.

I le 1995, na faavaeina ai e Natelashvili le vaega faapolokiki muamua, le Siaosia Galue Pati (Georgian Labor Party, GLP). Talu mai lona amataga na suia le GLP i se malosiʻaga faʻapolokiki malosi i le atunuʻu. Na manumalo i le faʻasologa o faamasinoga, lea na mafua ai le faʻatulafonoina o aʻoga tulaga lua saoloto i le atunuʻu atoa, le faʻaititia o le totogi o le eletise mo le tolu tausaga ma manumalo ai i le tele o isi taua faʻaletulafono, lea na faʻaleleia atili ai tulaga lautele o tagata Siaosia. E leʻi 'auai lava le GLP i seisi poloka poloka poʻo fesoʻotaʻiga ma e tamoʻe lava i le palemene tutoʻatasi. Ae ui i lea, o le GLP o loʻo iai nei Template:When o loʻo lagolagoina le fausiaina o le malo felagolagomai i Siaosia.

Faiga Palota[Teuteu | edit source]

I le 1995, na manumalo ai Natelashvili i le isi manumalo tele i le uluaʻi palota. [3] O ia o se sui o le ofisa o le palemene ma le kolisi, o le taitaifono o le vaega a le Elector ma le vaega a le Labor Party i le palemene. Sa avea foi o ia ma taitaifono o le vaega a le Palemene Lotogatasi Siaosia.

I le 1998, na maua ai e le GLP le 17 pasene o palota ma iʻu ai i le tulaga lua i palota a le Palemene lea na auai ai le 40 pasene o le faitau aofai o tagata Siaosia. Peitaʻi, e leʻi faʻatagaina le GLP e faʻaaoga lana palemene faʻatonutonu, e ui na faʻamaonia mai e le OSCE na malo le GLP i faiga palota. I le 1998, na manumalo ai le GLP i le 20 pasene o palota i faiga palota a le malo lava ia, ma na mauaina le 26 pasene o palota a le malo i le fa tausaga mulimuli ane i le 2002. Template:Citation manaomia

O le GLP na mauaina se manuia tele i faiga palota a le Palemene o le 2002 lea na manumalo ai le pati a Natelashvili i le tele o nofoa i le Tbilisi Taulaga Potopotoga (Tbilisi Sakrebulo), ma maua ai le 26%.

I le 2003, Natelashvili ma le Siaosia Galue Pati maua nofoa i le Palemene ma 12.5% ​​o palota. Ae ui i lea, e leʻi faʻatagaina le pati e faʻaaoga lana tulafono faʻatonutonu, ona o se faʻatulafonoina faʻatulafonoina na faʻateʻaina le palemene i le maeʻa ai o le Rosa Fouvalega. O le toe faia o palota i le 2004 na pepelo, lea na tuua ai le pati e aunoa ma le poloaʻiga. O le Faamasinoga Europa o Aia Tatau a Tagata na amanaʻia le Siaosia Galue Pati ma Natelashvili o le na aʻafia i le palota pepelo i lana faaiuga na tusia i le aso 8 Iulai 2008. [4]

  1. "Peresetene o International Geopolitical Center". Archived from [http: //igcenter.ge/ge/about-igc1/president1.html the original] Check |url= value (help) on 4 May 2016. Retrieved 9 August 2021.  Unknown parameter |ofisa= ignored (help); Unknown parameter |url-status= ignored (help); Unknown parameter |archiveate= ignored (help); Unknown parameter |aso= ignored (help)
  2. [http: //www.prezidenti.ge/mobile/index.php ? party_1_id = 17 & lang = eng "US Leadership Program"] Check |url= value (help). Prezidenti.ge. 27 Iulai 2013.  Check date values in: |date= (help)
  3. [https: //web.archive.org/web/20160304000519/http: //www.cesko.ge/files/TEA /archevnebisistoria/enghistory.pdfetinarchateate=4 Mati 2016 "History of Georgian Elections"] Check |archiveurl= value (help) (PDF). cesko.ge. Archived from [http: //www.cesko.ge/files/TEA/archevnebisistoria/enghistory .pdf the original] Check |url= value (help) (PDF) on |archive-url= requires |archive-date= (help).  Unknown parameter |aso= ignored (help); Unknown parameter |url-status= ignored (help)
  4. {{cite news | title = CASE OF THE GE ]