Chosun Faletalimalo

From Wikipedia

O le Iapani Aoao-Aoao o Korea, lea na sau e pulea saʻo le penisula Korea ma le sainia o le Korea-Iapani Annexation Treaty i le 1910, na fuafua e fausia se nofoaga e nonofo ai i le laumua, Gyeongseong-bu (aso nei Seoul), lea. e mafai ona maua ni malo fa'aaloalogia mai Iapani po'o isi atunu'u. Ma o se vaega o le Hwangudan, lea na faia ai e le tupu o Joseon sauniga a tuaa, na soloia e avea o se faalapotopotoga soofaatasi a le Malo-Aoao Iapani o Korea Railway, ma ia Oketopa 10, 1914, le faletalimalo lona tolu i sisifo i le penisula Korea, mulimuli ane. na tatalaina le Daebul i Incheon (1888) ma le Sontag Hotel (1902), tatalaina se faletalimalo (Iapani: 朝鮮ホテル Chosen Hotelu[*]). O le Chosun Hotel sa tu i le afa i le va o le Iapani-Aoao o Korea ma Gyeongseong Station, faafeagai ma le Gyeongseong Government Building, ma e 300m le mamao mai le Chosun Bank, ma avea ai ma nofoaga talafeagai. O le faletalimalo na mamanuina e Georg de Lalande, o se tusiata Siamani e nofo i Iapani, ma sa i ai se fale lifi na fausia e Otis i totonu.[1] O le kamupani faufale Iapani Shimizugumi na faia le fausiaina. O le saite e 6750 pyeong, o le fola o le fola o le 583 pyeong, o le numera o potu e 69, ma le gafatia e 108 tagata. E ese mai i fale na fausia i le vaitaimi o le pulega a Iapani po o le faiga Iapani, o le suiga o le faafanua ma le matagofie o mea na matauina ma le faaeteete. O le tele o aganuʻu i Sisifo na faʻafeiloaʻi i totonu o le faletalimalo e Iapani, ma mulimuli ane avea ma faletalimalo na faʻaaogaina foi o se fale talimalo i luga o le Penisula Korea, e pei o le Deikoku Hotel i Tokyo. Fa'amatalaga faletalimalo


Ina ua faasaʻoloto le Penisula Korea iā Aokuso 15, 1945, na matuā suia foʻi le tulaga i Josenhoteru. Na fa'amavae le Ta'ita'i o le Malo Iapani o Korea, ma fa'agaioi atu le fa'agaioiga o le faletalimalo mai Iapani i Korea. O vaegaau a le Iunaite Setete o loo pulea le itu i saute o le Penisula o Korea, e aofia ai ma Seoul, sa i ai lo latou ofisa autu o le malo i lenei faletalimalo, faapea foi ma ofisa o Rhee Seung-man ma isi na toe foi mai i le fale.

Ina ua uma ona faavaeina le malo o le Ripapelika o Korea i le 1948, sa nofotupu e avea ma sui faletalimalo o Seoul, le laumua. Mulimuli ane, na suia le igoa o le faletalimalo mai le Iapani "Josen Hotel" i le Korea "Chosun Hotel" ona o le tulafono a le Iapani a le pulega a Syngman Rhee. O lenei faletalimalo, e pei o le Chosun Ilbo, na tumau pea i lalo o le igoa o le 'Chosun Hotel. ' ma sa faʻaaogaina e fai ma nofoaga mo fitafita i le taimi o le Taua a Korea ma se nofoaga mo ofisa o le 8th US Army, aʻo leʻi toe faʻafoʻi atu i le malo Korea i le 1961.

O le fa'atumauina o le Faletalimalo o Chosun na talanoaina i luma o le 1962, ae e le'i fa'ataunu'uina, [2] ma i le tautoulu o le 1982, na fa'aulu ai le vaega a Samsung.[3]

I le 1970, na talepeina ai le faletalimalo i le vaitaimi o le colonial Iapani ma avea ma se faletalimalo fogafale 20, ma sa auai Peresitene Park Chung-hee i le sauniga amata. I le 1981, na toe faʻaigoaina ai le 'The Westin Chosun Hotel' i faiga faʻapaʻaga ma Westin Hotels i le US (lea o loʻo avea nei ma sui o Starwood Hotels & Resorts).

E le gata i lea, i le 1978, na tuufaatasia ma se faletalimalo taugata na tatalaina i Haeundae, Busan, ma o le faletalimalo i Busan na toe faaigoa 'The Westin Chosun Hotel Busan' ma le faletalimalo i Seoul na toe faaigoa 'The Westin Chosun Hotel Seoul'. I le 1995, na pulea atoa ai e le Shinsegae Group le siteki a Westin, ma o lea ua na o le faaaogaina o le igoa Westin. I le taimi nei, o Westin o se faʻailoga i lalo o le Marriott Group, o se vaega o faletalimalo faʻavaomalo faʻatasi ma Sheraton.