A'oa'oga faaonaponei

From Wikipedia

A'oa'oga faaonaponei </link>, e lauiloa foi o le filosofia konetineta o lotu , </link> o se filosofia ma faʻaupuga faʻalotu e faʻamatalaina aʻoaʻoga i le malamalama o le post- Heideggerian continental filosofia, e aofia ai phenomenology, post-structuralism, ma le faʻaleagaina .

Tala'aga[Teuteu | edit source]

Na tupu le teolosi postmodern i le 1980 ma le 1990, ina na filifilia e se vaega eseese o tusitala faʻapoto a lea na mafai ona latou ala faʻapea si Martin Heidegger, ma na faʻasalalau tusi a latou o le tele o latou i teolosi. O ni vaega o le vaitaimi na faʻafouina ai lea faʻasalalauga e mafai ona faʻatulagaina, e aofia ai le tusi a Jean-Luc Marion i le 1982 o loʻo faʻatulagaina le Atua i lona leaga, le tusi a Mark C. Taylor i le 1984 o loʻo faʻatulagaina le Erring, le tusi a Charles Winquist i le 1994 o loʻo faʻatulagaina le Desiring Theology, le tusi a John D. Caputo i le 1997 o loʻo faʻatulagaina le The Prayers and Tears of Jacques Derrida, ma le tusi a Carl Raschke i le 2000 o loʻo faʻatulagaina le The End of Theology.

O lea kamupani e tasi, e tatau ai ona maua le tutoʻatasi o le tomai se tomai lua o le teolosi postmodern, ma o ia kamupani o loʻo tupu i luga o le agaga o nisi o tusitala faʻapoto a lea na mafai ona latou ala faʻapea si post-Heideggerian continental philosophers. O nei kamupani e aofia ai le radical orthodoxy ma le weak theology.

Faiga fa'apitoa[Teuteu | edit source]

O le radical orthodoxy, o se tomai o le teolosi postmodern na faʻatulagaina e le phenomelogi a Jean-Luc Marion, Paul Ricœur, ma Michel Henry, ma isi.

Afaese i le faʻafoe, o le radical orthodoxy, e le o i ai se malaga matuia, ae faʻapea le latou faʻamoemoe e tasi i nisi o tusitala. Ina ua lua loto, e leai se tasi vaega e faʻailoaina i le feagaiga i le manatu ma le toe faʻalavelave. I le fia faʻalogo e pei ona faʻapea, o le lalolagi e mafai ona malamalama atu i ai ma le faʻaauau atu i le Atua, ae o le agaga o le Atua e le tatau ona mafai ona tatalaina. O nei faʻaupuga e aofia ai le agaga o le Atua, le gagana, le faʻauluulu, le faʻamaualuga, ma le teolosi. E tolu atu, o le Atua na te faʻamautinoa i tagata e ala i le ala o le totogi o le taimi, aua e le tatau ona fesoasoani i ai. I le mea lava, e leai se malamalama atu o le lalolagi tino i le tatalo o le mea e faʻapena i le faʻatuatua i le faʻapena o se auala e faʻatuatuaina ai. E tele le latou talitonu e faʻamama, o le talosaga o le malo ina ia faʻaipoipo ai i le faʻaumusia ma le Atua ma isi.

O nisi o tali o le radical orthodoxy e aofia ai John Milbank, Catherine Pickstock, ma Graham Ward.

Faiaoga vaivai[Teuteu | edit source]

O le weak theology, o se tomai o le teolosi postmodern na faʻatulagaina e le saʻili ma le suʻesuʻega a Jacques Derrida, e aofia ai le faʻailoga a Derrida i se malamalama lelei na o i ai 'le malosi lelei.' O le weak theology e leʻi faʻamasani i le mea na tupu e le Atua e leai se malosi e le fia oso. Ae o lea, o le Atua e leai se talitonu e leʻi faia i le siʻosiʻomaga. O le upu a le weak theology e tausia lea, o le Atua o le suʻesuʻega lelei faʻaʻupega. O lea mafai ona leo o le lalolagi tino e leai se mafai, ma o lea, o le weak theology e faʻamoemoeina le toʻatele o tagata e faigaluega i lenei ao ma le nei taimi. John D. Caputo e tasi o nisi o tali tomai o le liuti.

O tagata mafaufau ta'ita'i[Teuteu | edit source]

 

Vaai foi[Teuteu | edit source]

 

Fa'amatalaga[Teuteu | edit source]

Faitau atili[Teuteu | edit source]